Expositie

8 April tot en met 3 Juni

Erik Zwaga

Erik Zwaga is geboren in Ulft in 1960 en op zijn twintigste begonnen met schilderen. De eerste aanwijzingen kreeg hij van zijn schilderende broer, Theo. Aanvankelijk maakte Erik landschappen in de trant van de 19e-eeuwse Romantische school. Schelfhout en Koekkoek waren toen zijn grote voorbeelden.

Stillevens waarin de sfeer belangrijker is dan de werkelijke, precieze weergave. De sfeer wordt bepaald door licht en het gedempte kleurgebruik. Ik gebruik vaak de grijs- en bruintinten om mijn sfeer te bepalen; hier en daar worden wat kleuraccenten toegevoegd om de levendigheid te verhogen. Er moet veel licht in de geschilderde voorwerpen komen, telkens breng ik weer het licht terug als het ergens verdwijnt. Ik bezie de voorwerpen die ik schilder, als waren het levende dingen met een ziel, vaak voorwerpen die de schoonheid van vergankelijkheid in zich dragen.

Jissel Kerkstra

What inspires me most is man. 

The difference between the outside versus the world of feelings and thoughts inside. I ‘m exploring a world existing between memories, thoughts, dreams and reality.

My work starts with image fragments, which i combine like a collage.  I search and combine until the image touches me. After that making a painting or drawing is a quest for a universal, but at the same time personal story about the vulnerability of life and what it means to be human.

Jissel Kerkstra (1973)

Debbie Nijland

Geboren en getogen in Amsterdam (1959) groeide ze op als nakomertje in een groot “rumoerig” arbeidersgezin aan de gracht in de destijds armoedige Kinkerbuurt (Da Costakade). In 1974 verruilde het gezin Amsterdam voor het (West-) Brabantse. Op wat cursussen mode tekenen na eind zeventiger jaren, zou het tot 1993 duren voordat ze les ging volgen bij verschillende kunstenaars. Drie tot vier maal per week volgde Debbie lessen in diverse technieken Uiteindelijk was in 2008 de opleiding aan de Kunstacademie IKO Hoogstraten 5 jaar Hogere Graad Schilderen onvermijdelijk en in 2013 een succesvol afgerond cadeautje aan zichzelf.

In Debbie’s werk gaat het voornamelijk om de verf, meer nog dan het onderwerp zelf. Ze schildert vrij monumentaal en expressionistisch. Vanaf 2008 is zij zich meer en meer gaan richten op maatschappelijke thema’s en werkt graag langere tijd aan een onderwerp en altijd in series. Ze houdt van sterke belichting en contrasten en wil geen romantiek nastreven in haar beelden. Dat gebeurt niet zelden door middel van het geheel of gedeeltelijk weg schilderen van onderliggende cliché beelden en toont ze graag de rauwe en harde kant van het leven. Debbie’s werken zijn vaak flamboyant hetgeen in de afmeting van de werken ligt alsmede het royale palet, de toets en het onderwerp. Ze werkt deels lineair, deels picturaal in alle mogelijke verhoudingen, vertrekt veelal vanuit samengestelde beelden en heeft een directe manier van werken.

Janine Mazel

Janine (1970) werkt graag met porselein, maakt haar eigen papierporselein en is een expert in het maken en gebruiken van mallen. Pure, weerbarstige materialen en de vormentaal staan voorop. Ze is pas sinds een aantal jaar actief als maker. Haar eerste grote thema was een porseleinen werkplaats, waarin oud handgereedschap centraal staat. In project 2 speelt ze met porseleinen stoeptegels en bakstenen. Project 3 bestaat uit 100 expressieve porseleinen ringen die elk hun eigen verhaal vertellen. 
Janine woont in Heemstede (Noord-Holland) en werkt daar in diverse werkplaatsen. Ze heeft een achtergrond in marketing en innovatie in het bedrijfsleven, maar werkt daarnaast graag met haar handen. Want maken maakt gelukkig. www.fragilestories.com

Elles Auer

Elies Auer (1952) is a Dutch painter. 

She has a MSc degree in building engineering and architecture from the Technical University in Delft, the Netherlands in 1976. 

She has developed her painting skills in courses for professional painters, including Chinese Painting (Medan, Indonesia), Aquarelle and Crayon (Jakarta, Indonesia), Experimental Painting (Beauregard, France), Models (Doorn, the Netherlands), Models and Themes (de Toets, Zeist, the Netherlands), Academy (de Werkschuit, Zeist, the Netherlands).

After many years in Africa and Asia, she is now living and working in Zeist (the Netherlands) and Ameno (Italy), having had also studios in Warsaw (Poland) and Lisbon (Portugal).

Her paintings are included in private and corporate collections in the Netherlands, Belgium, United Kingdom, Portugal, Italy, Poland and USA.

Ruben Koerhuis

De Voorburgse kunstenaar Ruben Koerhuis heeft gestudeerd aan de Vrije Academie in Den Haag en de School of Visual Arts in New York en hij is o.a. lid van Pulchri Studio. Hij heeft zich altijd al met beeld bezig gehouden. Onder andere als maker van (opdracht)video’s en fotograaf, waarbinnen hij gewend was aan het invullen van een vaststaand kader. Het ‘waarom’ van dat beeld, als bewust onderdeel van een groter geheel, stond daarbij altijd centraal. Dat is ook terug te vinden in zijn huidige werk: abstracte beelden in metaal en mixed media, waarbij het beeld altijd een -vaak persoonlijke- oorzaak moet hebben. Het is nooit alleen maar vormgeving. De beelden binnen deze tentoonstelling representeren zijn laatste werk. Waar hij eerder de bol gebruikte als vaste verhalenverteller, als symbool, wordt deze steeds meer losgelaten en vervangen door andere vormen. Ook materialen als lood, staal, hout en leisteen spelen een steeds belangrijkere rol. De vele lagen, afwisselende oneffenheden en hardheden staan voor het resultaat van de factoren die een mens tijdens het leven vormen. Daarbinnen huist dan de vorm met zijn emotionele en spirituele reactie op die invloeden.

Tarja Laine

Tarja Laine (Finland, 1971) studeerde in 2018 af aan de Wackers Academie in Amsterdam, met Sam Drukker als begeleider van haar afstudeerproject. Haar schilderijen bestuderen de kleuren, patronen, vormen, en ritmes van de natuur. Haar doel is om door middel van nauwkeurige observatie haar eigen manier van kijken naar de organische wereld te begrijpen. Hieruit blijkt dat de natuur niet alleen een fascinerend thema voor de schilder is, maar ook dat haar schilderijen meer zijn dan representaties, omdat ze haar zien, denken, en voelen van het onderwerp belichamen. Als resultaat van dit ‘zien als voelen’, eindigen Laine’s schilderijen ergens tussen figuratie en abstractie, als reacties in kleur en lijn op de materialiteit van de organische vormen in de zichtbare wereld. Haar methode van schilderen is een moderne variant van de klassieke techniek, beginnend met een imprimatuur/onderschilderij in een complementaire kleur (zoals rood) tot de dominante kleur in de voltooide schilderij (zoals groen). Een aantal van haar schilderijen is expres ‘niet af’ om het maakproces te tonen.

Eske Koetje

Eske Koetje (1968) woont en werkt in Oudemolen (Dr). Eske is docent geweest in het middelbare beroepsonderwijs te Groningen en Leeuwarden. In 2011 is ze afgestudeerd aan de Kunstacademie Minerva in Groningen. Haar specialisme is schilderen en tekenen van natuurtaferelen en dieren. 

‘Ik ben gek op dieren, als kind al zat ik uren te kijken naar de plaatjes in de dieren-encecopedie, zo fascinerend vond ik dat, al die verschillende dieren. Zelf heb ik samen met mijn man, twee paarden, twee honden en drie katten, een leven zonder dieren kan ik me niet voorstellen’.

Eske is een veelzijdig kunstenaar; ze geeft teken- en schilderlessen aan volwassenen, maakt vrij werk, is lid van het driemanscollectief ‘RInseKoetjeBil’  waar ze live muurschilderingen op locatie mee maakt en ze is begonnen bij ‘Mir Ceramics ‘om op aardewerk te schilderen. 

Maurice La Rooy

Maurice La Rooy(Amsterdam, 1992) graduated in Graphic Design at the Mediacollege Amsterdam in 2012. After realizing that the world of computers and Graphic Design was not the life he had envisioned he started an apprenticeship, glassblowing, at the Van Tetterode Glass Studio, then owned by his father, Louis La Rooy(1947).

He apprenticed there for two years at which he was the Hot shop Coordinator at this point. He met several of the glass artists in the community and it wasn’t long until he met John Moran whom had just started a Glass Studio in Ghent, Belgium. In 2015 Maurice started working at Gent Glas on a regular basis involving himself in the educational part of the studio. Since 2019 he has been the Studio Coordinator at Gent Glas and is mainly focused on the educational programs that Gent Glas has to offer.

Sarah Michael

Sarah was born in England in 1964. After following a degree course in textile design she travelled around Asia and Australia for a couple of years doing a range of jobs including costume design for a theatre and restaurant. She found out that textile design wasn’t really her passion.

In 1987 she moved to Holland and started a potting course by the famous Dutch ceramist Wim Borst mainly with the intention of learning Dutch whilst doing something that she thought she’d like doing! She soon realised that “potting” was what she had been looking for as a medium to express her artistic ideas and decided to work in a pottery to learn the trade. She consequently worked for 3 and a half years as a production thrower in a pottery in Leiden. The work meant throwing thousands of pots of the same form which was obviously very repetitive and not so inspiring, but a good way to learn. Now as a self-employed potter Sarah’s passion is still throwing, but she now relishes in making mainly one off pieces.

Pauline Luiten


Ik ben een laatbloeier. Pas halverwege de veertig kwam ik via een vriendin terecht op de kunstacademie in Maas-Mechelen. Na 25 jaar horeca wist ik het meteen: hiér ben ik op mijn plek, hier kan ik doen wat ik écht graag wil.

Op de academie leerde ik om door middel van tekenen en vormgeven mijn overtuigingen en bijbehorende emoties in beeld te brengen. Als mensen vroegen ’Wat is het verhaal achter deze tekening?’ dacht ik altijd, er is geen verhaal, ik vind het gewoon een mooi plaatje. Gaandeweg kwam ik er achter dat er wel degelijk verhaal in mijn beelden zat, mijn verhaal. Het voelde enorm bevrijdend om eindelijk beeld te kunnen geven aan mijn gedachten en emoties.

Ik weet nu dat beelden kunnen versterken. Of dat nu een artikel, een boek, een levensverhaal, een mededeling of lesmateriaal is. De lezer kan zich door een afbeelding meer verbonden voelen met de kern van het verhaal. Ik word er heel blij van om dat te mogen doen.

Peter Nieuwendijk

Multi-kunstenaar, autodidact. Exposeert vanaf 1965. Woont en werkt vanaf 1986 in de Bollenstreek. Nieuwendijk maakt zeefdrukken, litho’s, schilderijen, tekeningen, houtreliëfs, beelden en kistjes. Recent werk op doek: (n.a.v. een aantal reizen) Cubaanse-, Balinese, Egyptische- en Mexicaanse landschappen waarin vorm en kleur de sfeer van het land oproepen. Kistjes: Hommages aan beroemde collega’s (parodieën & pastiches), Soldatenkistjes (anti-oorlogdoosjes) Levendoosjes en Overlevingsdoosjes.Ook in zijn oudere werk -waarin vorm, symboliek en kleur- onmiddellijk de aandacht trekken, associeert hij met herinneringen en gevoelens. Motto: “Kunst hoeft niet altijd zo bloedserieus te zijn.” Er moet meer gelachen worden. 

Ramon Bruin

Ramon Bruin is my name and I am born in 1981 in Alkmaar, the Netherlands. I am mainly known for my 3d drawings. In 2012 I gained worldwide recognition for my own unique style called ‘Optical Illusionism’. Since then my artwork has been shown in over 70 countries. Up here there is a small selection of the stuff I’ve done. Besides the optical illusions, I masters a massive palette of contemporary art styles. And the best thing is: I keep searching, discovering and having loads of fun.

ArtspaceArtX

Vanaf jonge leeftijd ben ik al geïnteresseerd in kunst. Deze passie is tot uiting gekomen in schilderen, muziek en focust zich nu op digitale collage kunst. Online ben ik bekend als ArtspaceArtx, waar het dynamische platform Instagram het medium is om mijn kunst te delen met de wereld .

 De kunstwerken starten met een globaal idee, een visie of droombeeld dat inspiratie vindt in de natuur, het heelal en onze moderne samenleving. Deze ideeën mengen zich tot een toegankelijk totaalbeeld, omringd door surrealisme. Het nodigt de kijker uit om te dromen, om de grenzen tussen fictie en realiteit om te buigen en nieuwe werelden te betreden.

Door te spelen met kleurgebruik, perspectief en compositie wordt de kijker uitgedaagd en ontstaat er een unieke kijk op de kunst.

Door kunst heb ik connecties kunnen vormen over de hele wereld. Door samenwerkingen prikkel ik mijzelf om nieuwe perspectieven te werpen op mijn kunst en altijd te blijven evolueren.

Ik nodig u graag uit voor een bezoek in mijn werelden.

Farzaneh Vaziritabar

Farzaneh Vaziritabar, geboren 1987, is een Iraanse beeldhouwster en cartoonist. Zij verkreeg haar diploma schilderen aan de Yazd Visual Arts school in haar geboortestad Yazd en haar Master aan de Teheran Universiteit in Teheran. Gaandeweg raakte zij steeds meer geïnteresseerd in de mogelijkheden die de driedimensionaliteit de kunstenaar bood en zo koos ze ‘’Beeldhouwen’’ als haar hoofdvak voor haar bachelor studie aan de Fine Arts University in Teheran. Haar inzichten in de filosofische en theoretische aspecten van haar vakgebied ontwikkelde zij zich verder in haar masterstudie. Momenteel studeert zij ‘’Public Art and Artistic Strategies’’ aan de Bauhaus Universiteit in Weimar, Duitsland. Zij heeft deelgenomen aan individuele- en groepstentoonstellingen en won nationale en internationale prijzen op het gebied van beeldhouwen, installaties en cartoons. Zij bezocht Amsterdam voor het eerst in 2016 na het winnen van de prijs voor‘’ Beste vrouwelijke artiest’’ tijdens het 19de Nederlandse Internationale Cartoonfestival in Middelburg, Zeeland. Ogenschijnlijk werd zij geïnspireerd door het wereldberoemde  Amsterdamse ’Redlight District’, want speciaal voor deze gelegenheid ontwierp zij een aantal cartoons met als thema ‘’The Red Wine District’’.

Bob Donker

Bob Donker (1962) toont ons de donkere kant van een werkelijkheid, die dikwijls op surrealistische wijze onze wereld becommentarieert. Er bestaan voor hem meerdere werkelijkheden waar de kijker zelf associaties aan toe mag voegen. Niets is zeker en veel komt bij hem op losse schroeven te staan. Vaak zijn de beelden op uiteenlopende wijze te interpreteren; is het bijvoorbeeld een ruimtevaartuig, een monster of een verwoest landschap. Zijn beelden zijn een verdraaiing van de werkelijkheid en ogen dikwijls duister. Het nieuwe digitale werk dat Bob hier toont is dynamisch en als kijker moet je de rust nemen om alles in je op te nemen door het raadselachtige karakter.

De beelden ontwikkelt Bob in zijn hoofd en vervolgens zoekt hij naar geschikt beeldmateriaal. Hierbij vormen zijn vroegere olieverfdoeken een basis voor zijn nieuwe digitale beeldmontages. Die eerdere schilderijen schemeren door in zijn nieuwe werk, alleen is de context totaal anders en meer gelaagd. Tevens is er een nieuwe betekenis aan toegevoegd, die soms verontrustend is en  veelal verwijst naar één of andere hedendaagse situatie. Hier geeft zijn werk een commentaar op de huidige samenleving, met zijn meningen en (voor)oordelen. In zijn ‘Freedom of Speach’  is dat overduidelijk. 

Als autodidact kunstenaar maakt Bob al vele jaren olie- en acrylschilderijen. Op uiteenlopende locaties in ons land heeft hij geëxposeerd. Verder kocht het Amsterdamse Stadsdeel Nieuw West een monumentaal werk van hem aan voor de trouwzaal. Ook maken Bobs’ schilderijen deel uit van particuliere collecties. De laatste paar jaar heeft hij zich gestort op digitale kunst. Voor hem staat de techniek van dit medium niet voorop, maar is het een hulpmiddel om zijn ideeën te visualiseren. Zelf zegt hij daarover “de digitale techniek dient ondergeschikt te zijn aan de denkwijze om iets te creëren. Ik beschouw het als een gereedschapskist en niet als middel.”  

Werk van Bob Donker is te vinden op Instagram onder de naam @donkerart.

Anneke Hansum

Nieuwsfeiten, het dagelijks leven en de natuur inspireren haar tot nieuw werk. Ze is altijd op zoek naar verrassende composities. Met elk schilderij begint ook een nieuwe reis en na de eerste aanzet gaat het schilderij leven en leidt haar naar het eindresultaat. Haar werk kan omschreven worden als figuratief en abstract. Zij kan diverse traditionele technieken en media combineren: Acrylverf, Olieverf, Airbrush en Grafiek. Afgestudeerd aan de Academie van Schone Kunsten in Turnhout met Grafiek. Haar werk is regelmatig te zien in groep en solo expositie in West Europa en in Contemporary Art Books. Zij heeft met haar werk, diverse prijzen en nominaties op haar naam staan. In 2019 was haar werk te zien op de Biënnale di Venezia. Art is too big to capture is in one box.

Britt van Dam

Dertig jaar geleden was ik een grietje van tien jaar. Mijn moeder had destijds een handenarbeidwinkel, genaamd ‘t kleine Ambachtshuys’, waarin zij naast de verkoop van materialen voor kunstenaars ook cursussen gaf, waaronder zijdeschilderen. Als kind deed ik graag mee. Geconcentreerd trok ik met serti lijntjes over de zijden stof en kleurde deze daarna in met vloeibare zijdeverf. Dit heeft prachtige herinneringen opgeleverd over het proces van zijdeschilderen die ik nu graag op mijn beurt weer doorgeef. Mijn voorliefde voor de onderwerpen natuur en kunst spelen een hoofdrol in de patronen die B-Silk gebruikt.  

Jolanda van der Grint

De schoonheid van imperfectie.

Wanneer ik een scherf of een ander voorwerp vind, aangetast door zand en water, verroest, verkleurd, vraag ik me vaak af: waar komt het vandaan? Hoe oud is het? Wat is het verhaal erachter? Die sfeer, die imperfectie, vind ik heel mooi.

Die sfeer wil ik terug laten komen in mijn werk. In mijn zoektocht naar passende stooktechnieken kwam ik uit bij saggar firing. Op deze stooktechniek heb ik wel invloed, maar geen controle.
De imperfectie is te zien in de willekeurige patronen en kleuren. 
In mijn nieuwere werk breek ik de vormen na de biscuit stook en stook ze los in de saggar. Daarna zet ik ze weer in elkaar. De onderbroken patronen die zo ontstaan doen denken aan opgegraven stukken keramiek.

De sfeer van mijn werk raakt aan wabi-sabi, een Japanse filosofie en esthetiek die er vanuit gaat dat perfectie niet bestaat. 

Georges de Groot

VOOR GEORGES DE GROOT (1974) ZIJN TEKENEN, SCHILDEREN EN BOETSEREN EEN RODE DRAAD IN ZIJN LEVEN.

Door zijn rijke fantasie ontstaan er in zijn schilderijen en beelden eigenzinnige wezens die je laten verwonderen over hun zijn. Ieder werk vertelt zijn eigen verhaal waarin vorm en kleur je doen verrassen. Zijn inspiratie haalt hij uit de dierenwereld en sprookjes, maar ook de Middeleeuwen en de oertijd zijn dankbare onderwerpen. Een leeg doek krijgt van Georges de Groot een achtergrond met structuur wat zijn werk extra diepte en levendigheid geeft. De schilderijen, vol van kleur en expressie, drukken positivisme uit. De beelden van keramiek zijn veelal opgebouwd uit verschillende lagen en bevatten verrassende elementen. De bijzondere wezens van keramiek van Georges de Groot zijn mede hierdoor een genot om te aanschouwen en daardoor erg geliefd bij het publiek.

An Brzoskowski

k ben An Brzoskowski en ben geboren in 1953 in Bakel en de zesde telg uit een gezin van acht kinderen. Al jong was voor mij en al mijn broers en zussen creativiteit erg belangrijk.  Later verhuisde ik naar Gemert waar ik in 1974 kennis maakte met het Gemerts Atelier en volgde daar een cursus boetseren. Ik specialiseerde me in keramiek beelden van vooral kinderen. Bij een aanvullende cursus leerde ik werken met glazuren en oxides. In 1995 kocht ik zelf een keramiekoven om thuis te kunnen werken. Al mijn vrije uren breng ik sindsdien door in mijn atelier. Drie dagdelen in de week geef ik cursussen in boetseren. De beelden worden na het vormen, gedroogd en gebakken. Bij de afwerking maak ik gebruik van oxiden en glazuren. Naar gelang de opbouw van kleuren nodig is, wordt het beeld nog een of meerdere keren gebakken. 

Mijn inspiratie vind ik in mijn liefde voor de Mens. En in mijn nieuwsgierigheid naar de Bron van ons bestaan. Vooral de schoonheid in kinderen daagt mij uit om tot uitdrukking te brengen in mijn beelden.

Herre Methorst

“De emotie vangen in beelden van alledag is de grootste uitdaging in al mijn werk.” Herre werd geboren in 1955 in Zeist, Nederland. Zijn verblijf van zes jaar in Botswana en Zambia had een bijzondere invloed op zijn werk, waardoor hij de wereld vanuit een ander perspectief kon zien. Na zes jaar in het buitenland, Jeruzalem en Belgrado, te hebben gewoond woont hij nu in Laren. Zijn atelier bevindt zich in Het Rosa Spier Huis. Herre is een van de eerste kunstenaars die zijn schilderskwast verruilde voor een digitale kwast. StreetViewArt is een project dat hij in augustus 2009 startte. Het geeft je een artistieke impressie van de wereld vastgelegd door Google Street View. In 2013 nam hij deel aan de kunstbiënnale van Venetië in Palazzo Bembo en op de jaarlijkse Dutch Art Fair in september 2017 in Amsterdam ontving hij de eerste prijs van de AXA-jury.

Willem Rasing

”Script for a jester’s tear” is de titel van mijn serie
olieverfwerken hier in Micksart. Een liefdesgedicht van rockband Marillion, geschreven door zanger Fish. Na 50 jaar niet meer met olieverf te hebben gewerkt vanwege het moeilijke karakter van dit materiaal besloot ik het toch weer eens te gaan proberen voor mijn geplande expositie in 2018 in Amsterdam.

Helaas kreeg ik eind 2017 een
ernstig herseninfarct die mij linkszijdig totaal verlamd maakte.
Balancerend op 1 been met tussendoor veel rustpauzes was het een principekwestie, therapie en uitdaging deze expositie doorgang te laten vinden. Hetgeen ook lukte.

Hans Innemee

In Tilburg volgde hij een opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming. Later neemt hij de achternaam van zijn moeder aan.

Innemée heeft een herkenbare stijl. Kenmerkend zijn de gestileerde afbeeldingen van dieren en mensen. Vooral de kip, afgebeeld als een cirkel met een diagonale snavel en harkpootjes, is als een rode draad door zijn werk te vinden. Ook de muis, het schaap en de poes zijn voor velen herkenbaar. Zijn werken worden gewoonlijk voorzien van een Engelse titel en hebben vaak een humoristische of relativerende lading.

Innemée speelt aanvankelijk bas in een new-wave band. Hij gaat steeds meer de grafische technieken toepassen die hij op de academie van Ru van Rossem heeft geleerd. Uiteindelijk heeft hij zich volledig toegelegd op de schilderkunst. Innemée gebruikt een door hemzelf ontwikkelde techniek. Hij maakt monotype tekeningen op vloeipapier, die geplakt worden op handgeschept Thaïs papier(vervaardigd uit de bast van de moerbeiboom). Die worden vervolgens op houten panelen gekleefd en ingekleurd met oliepastels.

Daphne Bitter

Nature has always fascinated me from childhood. Every day I go into nature and every year I travel to different nature reserves such as the mountain peaks in the Pyrenees and the rainforests in Indonesia. Nature charges my source of inspiration.
I am particularly fascinated by the structures. Structures in rocks, in which you sometimes see the veins, structures in trees and tree roots with all its entanglements and wavy shapes. Structures that have existed for millions of years. Structures are an important part of my paintings.
In my art I depict tranquil natural worlds, worlds that are hidden, that are timeless and mysterious. Worlds where you feel the creative power of nature with its ancient processes. The energy of that creative power translates into my art through the light and the dynamics of the forms. An important role that plays in this is depth. The feeling that you can wander around in these worlds, that you can enter the painting.
In the paintings I express the feeling I feel when I walk deep in a nature reserve or high in the mountains, away from civilization, where I come into contact with the power of nature and where I feel myself insignificant and vulnerable.

Gert Jan Slotboom

Gert Jan Slotboom (1957) toont de nieuwste werken uit zijn oeuvre. De kwetsbare, eenzame, vergankelijke mens staat centraal. Slotboom kijkt met compassie en een melancholische blik naar de worsteling die het leven altijd weer blijkt te zijn. De mens voert een innerlijk gevecht tegen zijn eigen pijn, verdriet en angst.

Slotboom toont de naakte mens. Naaktheid is in de geschiedenis van de kunst al vaker gebruikt als metafoor voor de waarheid en kwetsbaarheid. In zijn werk wil hij proberen onze angsten en zwakheden, die we verborgen willen houden voor buitenstaanders, aan de oppervlakte te brengen. ‘In juist die angsten en zwakheden herkennen we onszelf in de zuiverste vorm en daar gaat het om.’

Op levensgrote doeken toont Slotboom de mens in zijn onbeschermde kwetsbaarheid. Eenzaam, melancholisch, pijnlijk. Rauw en zonder opsmuk. De schilderijen zijn confronterend. Het werk roept een beeld op waarin we ook onszelf zouden kunnen herkennen. Individu en toch universeel. 

We worden gewaar wat we werkelijk zijn: tempels van kwetsbaarheid, eenzaamheid en sterfelijkheid.

Verfhuid
Gaandeweg deze serie is de textuur van de verf een belangrijke rol gaan spelen. De verf in combinatie met het thema wordt, als logisch gevolg, rauw opgebracht. Dus er is meer overeenstemming in vorm en verf. De manier waarop verf wordt opgebracht moet op een logische manier ondersteunend zijn. Een bijkomend effect is dat een doek op afstand, door vervloeiing van de toets, een fijne uitstraling krijgt, maar van dichtbij gaat de verfhuid een belangrijke rol spelen bij de beleving van het schilderij.

Patty Albersberg

Patty Aalbersberg (1959): Naast het schilderen van portretten en figuren ben ik sinds enige tijd  bezig met een serie schilderijen waarin het menselijk naakt een grote rol speelt. Met gebruik van reliëf door verschillende materialen, in samenspel met aardse tinten, werk ik aan een achtergrond waar het lichaam een onderdeel van wordt.. Het abstracte en figuratieve ontmoeten elkaar en geven mijn werk een dynamiek die bepalend is voor het sfeerbeeld: prachtig, sensueel, kwetsbaar maar toch sterk, volop in beweging of juist heel verstild en sereen.

Tinus D.

is autodidact en vanuit zijn eerste expositie Trash & Treasure geheten in 1997 heeft hij onafgebroken gewerkt aan een eigen stijl. Hij is zeer betrokken bij natuur en milieu en daarin ligt de reden dat hij van spullen en materiaal dat is weggegooid of is afgedankt zijn kunst is gaan maken en dat tot op de dag van vandaag nog steeds zo doet.
Naast het creëren van sculpturen en installaties ontwerpt hij ook diverse mode accessoires zoals spectaculaire kronen, zonnebrillen van onder andere meccano en diverse designer handtasjes met led verlichting. Hiermee heeft hij prijzen gewonnen onder andere tijdens het filmfestival in Cannes in 2010, 2011 en 2012.
Ook komen de vrouwelijke vormen op allerlei manieren terug in zijn werk, bijvoorbeeld de bekende ritsen vrouwen in verschillende kleuren en poses en de metalen body’s. 
Daarnaast maken de engelenvleugels een belangrijk deel uit van zijn werk. Ze worden gemaakt van metaal, kunststof, glas en licht. Tinus vindt steeds een nieuwe manier  om met verschillende technieken een volmaakt geheel te bereiken.

Ferdi de Bruijn

Altijd lastig om iets over jezelf te vertellen, maar …. ik ontwerp en produceer al ruim 25 jaar diverse woonaccessoires, zoals klokken en sfeerlampen in mijn atelier in Dronten. Naast het gebruik van verschillende productietechnieken zoals flatbed printing, frezen, laseren, warm buigen, zagen en 3D-printen ben ik in 2003 ook gestart met een lang gekoesterde wens om ook te gaan schilderen. Ik gebruik acrylverf op hoogwaardig kunststof.

Mijn drive als autodidact kunstenaar is dat ik aan dagelijkse gebruiksvoorwerpen een extra dimensie toevoeg. Bijvoorbeeld een sfeerlamp is overdag al een mooi kunstobject, maar ’s avonds heeft het een totaal andere uitstraling.
Kortom: functionele kunst made in Holland met als extra dat ieder object UNIEK is!

Heeft u specifieke wensen laat mij dit dan weten.
Natuurlijk kunt u (op afspraak) ook mijn atelier bezoeken.
Dus laat u verrassen!

Annie Sturing

ANNIGJE (1961) tassen is een label dat bijna haar 10e verjaardag viert. De eerste tas heb ik gemaakt naar aanleiding van een droom. Ergens tussen slapen en ontwaken was er een helder beeld ontstaan van de tas die ik ging maken. Inmiddels zijn er vele ANNIGJE’s in gebruik over de hele wereld. De tassen zijn altijd unica’s en kenmerken zich door enthousiast kleur gebruik en eigenwijs design. ANNIGJE is  vaste Exposant bij Micksart Collectief.

Samen geven we vorm aan het MI&ANN label: Art Jackets en zijn we creatief ondernemer.