Open ateliers

Inpandig @MicksArt Collectief bevinden zich open ateliers waar de bezoeker kan beleven hoe een kunstwerk gemaakt wordt door de kunstenaar!! Er is nog een open atelier ruimte die we gebruiken als pop up ruimte, dus wisseling van expositie en/of werkruimte!! Aanmelden voor deze ruimte kan via de website…
De onderstaande kunstenaars zijn nu aangesloten bij het collectief!! 

Helga Bijl

In 2001 is Helga afgestudeerd aan Minerva te Groningen. Het “oude” Drentse landschap is hierbij van het begin tot nu de rode draad geweest in haar  werken.Deze blijven haar inspireren en vasthouden. Het landschap laat haar kind voelen, neemt haar bij de hand en mee op reis. De reis van haar Kunstenaar zijn begon met 2 dimensionaal werk dat zich uitte in zeefdrukmonoprint en schilderen Geleidelijk heeft ze ook een 3 dimensionale vorm van werken omarmt door het werken met klei. Ze is altijd aan het ontdekken en probeert nieuwe ideeen uit. Haar werk is ook te vinden op de webshop.

Johan Smid

Opgegroeid in een ouderwetse wagenmakerij, de werkplaats van opa, met de geur van ijzer, de flikkering van het lassen en het geluid van de hamer op het aambeeld, laste hij als klein mannetje al van alles aan elkaar. En zo ontstond de passie voor het creëren. Na vele omzwervingen in diverse beroepen, waarin altijd de vrijheid van denken en het creatieve proces aanwezig waren (zeiler, lichttechnicus, theaterproducent, en vlinderknipper), kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan en is deze autodidact pur sang terug bij waar het allemaal begon: ijzer. Johans intuïtieve werkwijze geven zijn beelden een grote zeggingskracht. Hij combineert toevalligheden in vorm en materiaal tot zorgvuldig uitgewerkte composities. Bij het maken van de beelden laat Johan zich inspireren door De Nul (Schoonhoven en Hendrikse), maar ook door IJzer-poëten als Theo Niemeijer en Richard Serra. Maar toch vooral door zijn eigen kijk op de wereld en het gebruikte materiaal. 

Eigenwijs zingen / Maita Augustin

Zanglessen bij MicksArt Collectief.

Maita over zichzelf: van alle mogelijke vormen van expressie neemt zingen een prominente plaats in, in mijn leven. Een aantal jaren klassiek zangonderwijs op het conservatorium brachten me bij het intense plezier van zingen. In combinatie met een opleiding dansimprovisatie en bewegingsexpressie heb ik een eigen lesstijl ontwikkeld.

Dat heeft zich ontwikkeld tot wat ik nu noem Eigenwijs zingen.

Ik geef les in alle denkbare muziekstijlen, zowel aan individuen als aan groepen. Ook een Workshop voor een groep is te boeken.

Sinds 2018 woon ik in het oosten van het land, dat wil zeggen: net over de grens in Duitsland op een heerlijke plek buiten. Het vrije gevoel dat ik daar heb breng ik graag over in mijn zanglessen bij MicksArt Collectief. Kom vooral kennismaken in mijn muziekruimte die ik heb ingericht in huiselijke sfeer.